Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, spune că aderarea Ucrainei la NATO este o garanția de care țara sa are nevoie pentru a-și asigura independența, în timp ce Ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, le transmite americanilor să nu permită aderarea ucrainenilor în alianță, relatează BBC.

„NATO este o garanție a securității. Deci, cum putem alege orice altă cale? Pentru noi este o garanție de a nu ne pierde independența”, a declarat Zelenski.

Președintele exclude, de asemenea, orice referendum național privind apartenența la NATO, spunând că dorința Ucrainei de a deveni membru este deja scrisă în constituția țării.

Zelenski admite că o cale de aderare la NATO și UE ar fi „lungă”, subliniind că, pentru el, ca președinte, „cel mai important lucru pe această cale este să nu-mi pierd țara”.

Liderul de la Kiev atrage atenția și asupra faptului că sunt mai multe state din Uniunea Europeană care le cântă în strună rușilor, care cer blocarea procesului de aderare la NATO.

„Nu putem închide ochii și să spunem că doar Rusia nu ne vrea acolo. Nu este adevărat. Unele țări UE joacă alături de Rusia, ceea ce este greșit”, a declarat Zelenski pentru postul de televiziune britanic.

Zelenski acuză, de asemenea, Rusia că a provocat o criză din cauza aderării la NATO pentru a justifica faptul că se află la graniță, sugerând că își protejează suveranitatea, dar toate sunt informații denaturate.

Rusia va răspunde SUA cu privire la securitatea Ucrainei

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că Moscova va trimite SUA un răspuns oficial cu privire la problema garanțiilor de securitate privind Ucraina.

Lavrov spune că răspunsul va fi trimis pe hârtie și în format electronic, și va fi pus la dispoziție în câteva ore, adăugând că este necesar să fie făcut public.

Rusia cere occidentului ca Ucrainei să nu i se permită aderarea la NATO, dar Washingtonul și Bruxelles-ul au refuzat până acum să promită asta.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri