Rusia periclitează securitatea Europei prin ''pretenţii care ţin de Războiul Rece'', a apreciat şefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock, înaintea conferinţei anuale de securitate de la Munchen, transmite AFP, citată de Agerpres.

"Cu o desfăşurare de trupe fără precedent la frontiera cu Ucraina şi cu pretenţii care ţin de Războiul Rece, Rusia pune la îndoială principiile fundamentale ale ordinii de pace europene", a declarat Baerbock într-un comunicat, cerând Moscovei să dea dovadă de "eforturi serioase de detensionare".

Ţările din G7 sunt dispuse să poarte un "dialog serios" cu Rusia privind criza ucraineană, a mai spus ea, înaintea reuniunii cu omologii ei din ţările cele mai dezvoltate.

Miniştrii de externe din G7 se vor întâlni sâmbătă la Munchen. Baerbock a afirmat că ei vor transmite "un mesaj de unitate". "Suntem gata de un dialog serios privind securitatea pentru toţi. Chiar şi paşi milimetrici către pace sunt mai buni decât paşii mari către război", a adăugat ea, exprimându-şi regretul că Moscova nu a trimis reprezentanţi la conferinţa programată de vineri până duminică.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri