Armata ucraineană a declarat că un soldat a fost ucis în bombardamentele de către separatiștii pro-ruși, sâmbătă dimineață, în estul Ucrainei. În această regiune, violențele din această săptămână au stârnit îngrijorarea că acestea ar putea fi declanșatorul acțiunii militare ruse, transmite Reuters.

UPDATE 11:51 - Un obuz a explodat în regiunea Rostov din Rusia, la 1 kilometru de granița cu Ucraina, a declarat o sursă a legii pentru agenția de presă TASS, din Rusia.

„Obuzul a explodat pe teritoriul districtului Tarasovsky din regiunea Rostov, la 1 kilometru de granița dintre Rusia și Ucraina”, a spus sursa.

Joe Biden e convins că Vladimir Putin pregăteșe invazia Ucrainei

Preşedintele american, Joe Biden, a declarat că este "convins" că omologul său rus, Vladimir Putin, "a luat decizia" de a invada Ucraina, adăugând că, totuşi, "nu este prea târziu" pentru diplomaţie, notează Agerpres care citează AFP.

"Avem motive să credem că forţele ruse intenţionează să atace Ucraina (...) în zilele următoare", a spus preşedintele american într-o declaraţie de la Casa Albă. "Sunt convins că a luat decizia. Avem motive să credem că da", a adăugat el.

"Credem că vor viza Kievul, un oraş cu 2,8 milioane de oameni nevinovaţi", a insistat liderul administraţiei americane.

Atât timp cât nu s-a produs o invazie, "diplomaţia rămâne întotdeauna o posibilitate", a adăugat el, subliniind că şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, urmează să se întâlnească joi în Europa cu omologul său rus, Serghei Lavrov.

Dacă Rusia va invada Ucraina până atunci, va fi "trântit uşa diplomaţiei", a avertizat preşedintele SUA.

Pe de altă parte, Joe Biden şi-a pus întrebarea dacă ar fi "înţelept" pentru preşedintele Volodimir Zelenski să părăsească Ucraina în acest moment pentru a participa la o conferinţă internaţională, considerând că depinde de el să ia o decizie.

"În căutarea unui rezultat diplomatic, s-ar putea să nu fie, s-ar putea să fie cea mai înţeleaptă opţiune, dar decizia îi revine", a spus Joe Biden fără a tranşa clar, în contextul în care se pune problema ca Volodimir Zelenski să meargă la Conferinţa de Securitate de la Munchen, care reuneşte până duminică numeroşi lideri internaţionali.

Joe Biden a acuzat Moscova că desfăşoară o campanie de dezinformare, în special acuzând Kievul că plănuieşte un atac împotriva Rusiei, pentru a găsi un pretext ca să îşi invadeze vecinul.

"Pur şi simplu nu există dovezi care să susţină aceste afirmaţii şi este în contradicţie cu orice logică să credem că, într-un moment în care sunt 150.000 de soldaţi (ruşi) desfăşuraţi la frontierele lor, ucrainenii ar alege escaladarea acestui conflict care durează de ani de zile", a ţinut el să adauge.

"Toate aceste evenimente corespund unui scenariu pe care Rusia l-a folosit în trecut, care este să creeze o justificare falsă pentru a acţiona împotriva Ucrainei", a adăugat preşedintele american. "Dacă Rusia îşi va duce la îndeplinire planurile, va fi responsabilă pentru un război catastrofal şi inutil, pe care îl va fi ales", a mai spus Joe Biden.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri