Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a declarat că ne aflăm în cel mai periculos moment pentru securitatea internațională. Totodată, acesta a precizat că trupele aliate sunt pe poziții de atac pentru a ajuta Ucraina.

Peste 100.000 de soldați ai NATO sunt mobilizați în acțiunea de apărare a Ucrainei.

”Condamnăm incursiunea în Ucraina. Sunt încercări deschise de a destabiliza Ucraina, Rusia încălcând vehement legile internaționale și subminând integritatea Kievului”, a declarat secretarul general al NATO.

Stoltenberg anunță consecințe grave pentru securitatea europeană, Germania dând startul sancțiunilor prin blocarea conductei Nord Stream 2.

”Felicităm Ucraina pentru că nu a răspuns în fața Rusiei. Trupele aliate sunt gata de atac, au plecat din tabere și se află în teren. Circa 100 de avioane se află în stare de alertă majoră, iar aproape120 de nave sunt pe mări. Vom apăra alianța de agresiune”, a mai spus secreterul general al NATO.

Sursa Video: Youtube/ Guardian News

Mai multe trupe rusești sunt pregătite să treacă granița recunoscută a Ucrainei în această seară. Consiliul de Securitate al Rusiei a votat hotărârea.

Este doar o chestiune de timp până când trupele rusești vor intra în Ucraina. Solicitarea a venit din partea președintelui Vladimir Putin către Consiliul de Securitate al Rusiei, care a votat trimiterea de mai multe trupe.

În continuare, Rusia susține că trupele sunt trimise pentru menținerea păcii în teritoriile separatiste Lugansk și Donețk, cărora le-a recunoscut independența pe 21 februarie.

Sursa foto: Jens Stoltenberg/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri