Joe Biden, președintele american, a anunțat primele sancțiuni împotriva Federației Ruse, în urma deplasării trupelor rusești spre interiorul Ucrainei. Măsurile sunt similare celor impuse de Uniunea Europeană, vizând situația economică a țării. ”Rusia nu se mai poate împrumuta la băncile din Occident începând de mâine”, a declarat Biden, într-o conferință de presă.

”Putin a recunoscut ieri independența a două regiuni din Ucraina. Practic, a decis să rupă o bucată din Ucraina, iar noi vom răspunde împreună, vehement împotriva acestor acțiuni”, a declarat Biden.

Sursa Video: President Joe Biden/ Facebook

Președintele american a precizat că au fost stabilite patru blocuri de sancțiuni împotriva a două entități rusești: Banca Militară și VEB.

„Interzicem accesul Rusiei la piețele financiare din Vest, SUA și Europa. Rusia nu se mai poate împrumuta la băncile din Occident. Mâine vom impune sancțiuni asupra elitei ruse și familiilor lor. Trebuie să simtă și ei sancțiunile, deoarece împart aceleași păreri”, a declarat Biden.

Cine Dumnezeu se crede Putin să declare țări părți din teritoriul unui stat vecin?

Joe Biden

Liderul american a adăugat că vor fi mobilizate noi trupe NATO în zonă, precizând că acestea sunt măsuri ”pur defensive. Nu avem intenții de a lupta cu Rusia”.

”Rusia va plăti scump pentru intențiile sale. Avem informații că la graniță sunt antrenate echipe medicale și spitale, dar și rezerve de sânge. Nu ai nevoie de sânge dacă nu vrei să pornești un atac armat”, a adăugat Biden.

Deși nu crede că Rusia ar putea continua cu acțiunile sale ofensive, Biden a precizat că trupele plasate în Belarus, cu ajutorul cărora Kievul poate fi ușor atacat din Nord, reprezintă o amenințare.

”Nu ne lăsăm păcăliți de Rusia, nu există justificare pentru trupele antrenate în Ucraina. Vladimir Putin încearcă să rescrie istoria, nu este interesat de securitatea europeană și a încălcat dreptul Ucrainei de a exista”, a comentat Biden.

Nu în ultimul rând, liderul american a precizat că efectele sancțiunilor aplicate Rusiei se vor resimți și în SUA, însă ”voi proteja producătorii și furnizorii de energie, dar și consumatorii, pentru o stabilitate a pieței”.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri