Un set de reguli transmis de Partidul Comunist Chinez cu privirea la relatarea evenimentelor legate de conflictul Rusia-Ucraina ar fi ajuns în mediul online, indicând necesitatea de a oferi „sprijin emoțional și moral Rusiei”, în condițiile în care și „China va avea nevoie de sprijinul Rusiei”, în legătură cu Taiwan, relatează Yahoo News.

Setul de reguli ar fi indicat ce putea fi sau nu relatat de către publicațiile chineze în legătură cu conflictul din Ucraina.

Ming Jinwei, senior editor al agenției de știri de stat, Xinhua, a scris pe WeChat despre modul în care publicația sa trebuie să urmeze o „linie subțire” în ceea ce privește acoperirea subiectului, menționând că „trebuie să susțină Rusia cu sprijin emoțional și moral, în timp ce va trebui să aibă grijă în a nu călca pe degete Statelor Unite și Uniunea Europeană”.

În viitor, China va avea nevoie, de asemenea, de înțelegerea și sprijinul Rusiei atunci când se luptă cu America pentru a rezolva problema Taiwanului odată pentru totdeauna”, se arată în postarea lui Ming Jinwei. Acesta a mai spus, totodată, că „nu strică” utilizarea unui limbaj moderat pro-rus.

Și Horizon News, un cont de rețea socială aparținând Beijing News, deținut de PCC, pare să posteze instrucțiuni similare, împreună cu o notă în care se menționează că nu ar trebui publicate postări nefavorabile Rusiei sau cu conținut pro-occidental. Postarea Horizon News a fost ștearsă ulterior, potrivit The Washington Post.

O traducere de amatori pe Twitter susține că postarea spunea „de acum încolo, pentru subiecte legate de Ucraina, postați-le pe Weibo. (...) Nu postați nimic împotriva Rusiei sau pro-Occident”.

Urmăriți live desfășurarea evenimentelor din Ucraina, AICI.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri