Declarații diametral opuse vin din cele două tabere care se confruntă la granița dintre Ucraina și Rusia.

Astfel, reprezentanții armatei Ucrainene spun că au distrus patru tancuri rusești care se îndreptau spre Harkiv (nord-est, aproape de granița cu Rusia).

Alte informații venite din tabăra ucraineană și citate de New York Times arată că armata au doborât 6 avioane de vânătoare rusești și un elicopter, ca urmare a unor lupte intense pentru menținerea controlului asupra orașelor cheie din țară. De asemenea, 50 de militari ruși ar fi fost uciși. Aceleași surse susțin că soldații din Ucraina au blocat avansarea trupelor rusești către două orașe majore: Chernihiv (în nord, aproape de Belarus) și Harkiv (nord-est, aproape de granița cu Rusia).

De cealaltă parte, informațiile sunt mult mai puține din tabăra rusească. Publicații majore de la Moscova citează oficiali militari care susțin că soldații ucraineni își părăsesc pozițiile ”în masă” și depun armele. De asemenea, rușii mai spun că sunt atacate doar ținte militare ucrainene, cu armament de precizie.

Rusia vizează infrastructura militară a Ucrainei, apărarea aeriană şi forţele aeriene cu arme de înaltă precizie şi nu atacă oraşele ucrainene, potrivit agenţiei ruse de presă RIA care citează Ministerul Apărării de la Moscova.

Citiți mai mult despre cele mai recente evenimente din conflictul Rusia-Ucraina: LIVE UPDATE | Război Ucraina: Cele mai recente evenimente

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri