Lucraina nu luptă doar pentru propria libertate, ci pentru libertatea întregii Europe, după ce forțele rusești și bieloruse i-au invadat teritoriul, spune șeful Guvernului de la Varșovia, Mateusz Morawiecki.

"Astăzi, Ucraina nu luptă doar pentru libertatea sa. Astăzi, Ucraina luptă în numele întregii Europe, pentru libertatea întregii Europe", a declarat premierul polonez Mateusz Morawiecki, potrivit Agerpres, care citează AFP.

În cadrul unei sesiuni speciale a parlamentului de la Varşovia, el a calificat agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei drept o "barbarie" care "trebuie să întâmpine rezistenţa fermă a întregii lumi libere".

Morawiecki a apreciat că preşedintele rus Vladimir Putin a ales calea "terorii" şi "vrea să sfărâme Europa prin teroare, iar de răspunsul nostru ferm va depinde şi problema de a şti dacă, alături de Europa, alături de NATO, vom fi în măsură să restabilim integritatea teritorială a Ucrainei".

"Vom ajuta, vom primi aici refugiaţii. Îi vom ajuta, vom bandaja răniţii dacă este nevoie", a asigurat şeful guvernului polonez.

Ceva mai devreme, ministrul de interne Mariusz Kaminski anunţase deschiderea în curând a primelor nouă centre de primire pentru refugiaţi, în perspectiva unui posibil val de ucraineni care fug din calea agresiunii ruse. "Va exista cu siguranţă un val de refugiaţi", a declarat el presei, promiţând că Polonia va primi "atâţia câţi vor fi la frontierele noastre", dar nu a dorit să estimeze numărul lor.

Frontiera polono-ucraineană are o lungime de 535 de km, menţionează AFP.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri