Profitul primtrimestrial al companiei Glaxo Smithkline a scazut odata cu incetinirea vanzarilor din cauza cresterii valorice a lirei serline si pierderii licentei pentru marcile principale de medicamente, a anuntat cel mai mare producator european de medicamente.
Profitul brut in primul trimestru, incheiat in 31 martie anul curent, se ridica in total la suma de 2,14 miliarde de lire (4,3 miliarde de dolari), in contextul scaderii vanzarilor cu patru procente la valoarea de 5,59 miliarde, ceea ce inseamna un castig per actiune de 27 de penny, informeaza NewsIn, citand Reuters.

Estimarea medie a profitului pe actiune calculat in urma unui sondaj Reuters de catre 14 analisti fusese de 26 de penny, dar cifrele profitului au crescut brusc datorita unui castig de 207 milioane de lire sterline de pe urma intelegerii cu producatorul elevetian de medicamente Roche in legatura cu medicamentul pentru tensiune Carvedirol.

Intre timp suma vanzarilor companiei a fost sub estimarile de 5,75 de miliarde de lire sterline, ceea ce a cauzat o scadere de 0,8% a pretului unei actiuni Glaxo, la valoarea de 14,60 lire sterline pana la ora 11.15 GMT ( Grennwich Mean Time), situatie ce anuleaza profitul anterior inregistrat in acest sector.

Pentru intregul an 2007 Glaxo si-a mentinut estimarea de crestere a profitului cuprinsa intre opt si zece procente la rate de schimb stabile. Estimarea profitului mediu per actiune pentru primul trimestru a crescut in acest context cu 14%.

Afacerile companiei Glaxo se afla la un punct de rascruce intrucat vanzarea celor doua produse principale ale sale - Advair si tratamentul antidiabetic Avandia- sunt in scadere si compania spera sa se refaca prin introducerea de noi medicamente pe piata

Grupul englez a obtinut luna trecuta aprobarea pentru producerea unui nou medicament impotriva cancerului la san, numit Tykerb si spera sa i se pemita mai tarziu anul acesta realizarea vaccinului Cervarix impotriva cancerului cervical, ceea ce va creste implicarea Glaxo in domeniul oncologiei.

Directorul general al companiei Jean-Pierre Garnier a declarat ca Glaxo progreseaza la capitolul introducerii pe piata a noilor sale produse, incat, in primul trimestru al anului 2007, zece dintre acestea erau inregistrate, aprobate sau deja in vanzare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri