Compania Colgate-Palmolive a afisat un profit trimestrial in crestere fata de perioada echivalenta din 2006, alimentat de vanzarea masiva a unor produse ale companiei cum ar fi pasta de dinti Colgate Total.

Profitul companiei Colgate-Palmolive a fost de 486,6 milioane dolari, adica 89 centi/actiune, in crestere fata de profitul de 324,5 milioane dolari, adica 59 centi/actiune inregistrat in perioada echivalenta din 2006, informeaza NewsIn, citand Reuters.

Compania a mai anuntat ca directorul general Reuben Mark se va retrage la data de 1 iulie. Mark, care a fost directorul general al companiei din 1984, a spus anul trecut ca intentioneaza sa predea stafeta la conducerea companiei lui Ian Cook, presedinte si director operational al Colgate-Palmolive, la jumatatea lui 2007.

Colgate-Palmolive a anuntat ca Mark va continua sa fie presedintele firmei o perioada de pana la 18 luni dupa ce se va fi retras din functia de director general. Boardul Colgate-Palmolive intentioneaza sa il aleaga pe Cook la conducerea companiei cand Mark se va retrage din functie.

Colgate a castigat aproximativ 421,1 milioane dolari, adica 77 centi/actiune, dupa deducerea cheltuielilor si impozitelor, in crestere fata de suma de 371,3 milioane dolari, respectiv 68 centi/actiune, care reprezinta castigurile companiei din aceeasi perioada din 2006. Rezultatele au fost in conformitate cu asteptarile analistilor, potrivit Reuters Estimates.

Vanzarile Colgate au crescut insa cu 12%, pana la 3,21 miliarde dolari, peste asteptarile analistilor care au estimat ca acestea se vor cifra la 3,12 miliarde dolari.Cook a spus ca se asteapta ca grupul sa afiseze castiguri/actiune cu doua cifre pentru intregul an, dupa deducerea cheltuielilor de restructurare si a altor costuri.

Actiunile companiei Colgate, care include marci precum Ajax, Palmolive si Softsoap, au crescut trimestrial cu aproape 2,4%, devansand actiunile grupului rival mai mare Procter & Gamble, care au scazut cu 1,7%.

Compania este prezenta pe piata romaneasca din 1992 si este lider de piata pe segmentul produselor de igiena orala. Colgate-Palmolive Romania a inregistrat in 2005 un profit de 39 milioane de lei (10,8 milioane euro), la o cifra de afaceri de 184 milioane lei (50,8 milioane euro). in 2004, compania raportase un profit de 20 milioane de lei (4,9 milioane euro) la o cifra de afaceri de 152 milioane lei (37,5 milioane euro), potrivit datelor publicate pe pagina de internet a Ministerului Finantelor Publice.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Primăria Romei va amenda cu până la 500 euro pe cei care aruncă măşti pe stradă
Setari Cookie-uri