Germania, Italia şi Ungaria au fost acuzate de fostul preşedinte al Consiliului European, polonezul Donald Tusk, că s-au opus adoptării unor sancţiuni mai dure împotriva Rusiei la summitul european extraordinar din această săptămână, transmite dpa.

"În acest război, totul este real: nebunia şi cruzimea (preşedintelui rus Vladimir) Putin, victimele ucrainene, bombe care cad asupra Kievului. Doar sancţiunile voastre sunt închipuite. Aceste guverne din UE, care au blocat decizii dure (de exemplu Germania, Ungaria, Italia) s-au făcut de ruşine", a scris pe Twitter fostul prim-ministru polonez, în prezent preşedinte al Partidului Popular European (PPE), conform Agerpres.ro.

Forţele militare ruse au lansat în zorii zilei de joi o invazie pe scară largă împotriva Ucrainei - terestră, aeriană şi navală -, cel mai mare atac al unui stat împotriva altui stat în Europa de după cel de-al Doilea Război Mondial.

Citește AICI ultimele informații cu privire la Războiul din Ucraina, atacată de către Rusia.

Uniunea Europeană pregăteşte de urgenţă noi sancţiuni împotriva Rusiei după ce a aprobat joi un al doilea pachet de măsuri, a anunţat vineri preşedintele Consiliului European, Charles Michel, care a discutat la telefon cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, relatează AFP.

"Al doilea val de sancţiuni cu consecinţe masive şi severe convenit ieri seară (joi - n.r.). Alte măsuri sunt în curs de pregătire urgentă", a postat el pe Twitter.

Volodimir Zelenski a îndemnat UE să întărească sancţiunile împotriva Rusiei pentru a pedepsi invazia Ucrainei.

"Toate posibilităţile de sancţiuni nu au fost încă epuizate. Presiunea asupra Rusiei trebuie să crească. Este ceea ce i-am spus "preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen", a adăugat el.

Sursa foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri