Preşedintele rus Vladimir Putin i-a spus omologului său chinez Xi Jinping într-o convorbire telefonică de vineri că Rusia este dispusă să desfăşoare convorbiri la nivel înalt cu Ucraina, a anunţat Ministerul de Externe chinez, relatează Reuters. Ministrul de externe rus Serghei Lavrov afirmase, cu câteva ore înainte, că Moscova este dispusă să discute cu Kievul, însă numai după ce armata ucraineană va depune armele.

China a refuzat să numească acţiunea Rusiei în Ucraina o "invazie" sau să critice Moscova, în pofida intensificării atacurilor armatei ruse.

Putin i-a spus lui Xi că Statele Unite şi NATO au ignorat multă vreme preocupările legitime de securitate ale Rusiei, şi-au ignorat în mod repetat angajamentele şi au continuat să extindă desfăşurările de trupe din est, provocând limitele strategice ale Rusiei, potrivit unui comunicat al MAE chinez.

Rusia este dispusă să deruleze negocieri la nivel înalt cu Ucraina, a afirmat Putin, potrivit sursei citate.

China a îndemnat în mod repetat ca criza să fie rezolvată prin intermediul dialogului.

China susţine Rusia şi Ucraina în rezolvarea acestei chestiuni prin negociere, i-a spus Xi Jinping lui Putin, potrivit MAE chinez.

Xi a cerut, de asemenea, tuturor părţilor, să renunţe la mentalitatea de Război Rece, să respecte preocupările de securitate legitime ale tuturor ţărilor şi să formeze un mecanism european de securitate echilibrat, eficient şi sustenabil prin intermediul negocierilor, potrivit comunicatului.

Xi Jinping a mai spus că respectă suveranitatea şi integritatea teritorială a tuturor ţărilor, potrivit comunicatului.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri