Marşuri cu torţe sau simple defilări de stradă: demonstraţiile de solidaritate cu Ucraina împotriva invaziei ruseşti se înmulţesc în întreaga lume, din Argentina până în Georgia şi Italia, relatează Agerpres.

Astăzi, locuitorii din Tokyo au luat parte la o demonstraţie împotriva războiului din Ucraina. "Trebuie să mărim presiunea lumii (împotriva Rusiei). Acesta este un război între dictatură şi democraţie", a declarat un protestatar.

Alte demonstraţii sunt planificate astăzi în mai multe ţări, inclusiv în România

Sute de români, în fața ambasadei Ucrainei la București

Și românii sunt solidari cu poporul ucrainean. Astfel, sute de persoane s-au strâns fața ambasadei Ucrainei în această după amiază. Cei prezenți au un imens drapel al Ucrainei și strigă: "Putin asasin!".

FOTO: Luca Dinulescu

Aproape 30.000 de persoane s-au adunat vineri seară în Georgia, o fostă republică sovietică. Războiul a provocat un sentiment de deja vu în această ţară, care a suferit o invazie rusească devastatoare în 2008.

La Roma, o procesiune cu torţe la care au participat mii de participanţi, inclusiv ruşi, a mărşăluit ieri până la Colosseum.

Pe bannere se putea citi: "Putin, ucigaş!", "Da păcii, nu războiului", "Scoateţi Rusia din Swift". Alte pancarte îl înfăţişau pe preşedintele rus Vladimir Putin cu o mână pătată de sânge pe faţă sau îl comparau cu Hitler cu cuvintele: "Recunoaşteţi istoria când se repetă?".

La Atena, peste 2.000 de persoane s-au adunat în faţa ambasadei Rusiei, la apelul Partidului Comunist grec şi al partidului radical de stânga Syriza. În mod tradiţional pro-ruse, aceste partide au denunţat "invazia Rusiei în Ucraina" şi un "război imperialist împotriva unui popor".

Aceste demonstraţii de solidaritate nu se limitează la Europa: la Montreal, în Canada, zeci de persoane nu au ezitat să înfrunte o furtună de zăpadă vineri după-amiază pentru a protesta sub ferestrele Consulatului General al Rusiei.

Unii protestatari ţineau un portret al lui Vladimir Putin acoperit de o mână însângerată, alţii purtau steaguri ucrainene fluturând în vânt. În ultimele zile, demonstraţii au avut loc şi la Halifax, Winnipeg, Vancouver şi Toronto.

În Argentina, aproape 2.000 de persoane, printre care imigranţi ucraineni şi argentinieni de origine ucraineană, au manifestat vineri la Buenos Aires, cerând în faţa ambasadei Rusiei ''retragerea necondiţionată'' a trupelor ''asasinului'' Putin.

Purtând steaguri ucrainene şi costume tradiţionale, precum şi pancarte în spaniolă, ucraineană şi engleză pe care scria "Opriţi războiul" şi "Putin, ia-ţi mâinile de pe Ucraina", manifestanţii au scandat sloganuri în ucraineană, precum "Glorie Ucrainei, glorie eroilor săi" şi au cântat imnuri ucrainene şi argentiniene.

Tokyo, Taipei, Curitiba (Brazilia), New York şi Washington au fost, de asemenea, scena unor demonstraţii împotriva războiului.

Sursa foto: Luca Dinulescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri