Guvernul suedez a cerut interzicerea completă a Rusiei de la toate competiţiile sportive, ca reacţie la atacul militar asupra Ucrainei, scrie Agerpres.

Ca parte a sancţiunilor europene care vizează Moscova, Stockholm intenţionează să propună statelor membre UE să accepte "un boicot al legăturilor sportive" cu Rusia "atâta timp cât durează invazia Ucrainei", a anunţat ministrul Sportului, Anders Ygeman.

"Cel mai important lucru este ca agresiunea Rusiei să înceteze. Dacă UE va decide un boicot sportiv, ar contribui la atingerea acestui obiectiv", pledează el într-un comunicat de presă.

Suedia propune boicotarea tuturor competiţiilor planificate în Rusia şi interzicerea tuturor sportivilor ruşi de a participa la competiţii în Europa.

Aşa cum se ştie, UEFA a decis să mute finala ediţiei din acest an a Ligii Campionilor de la Sankt Petersburg la Paris, după invazia rusă din Ucraina, a anunţat vineri forul fotbalistic european.

Organizaţia continentală a mulţumit preşedintelui francez Emmanuel Macron pentru "sprijinul personal şi angajamentul" său în preluarea finalei Champions League.

Finala Ligii Campionilor 2021-2022 urma să fie organizată pe găzduită de stadionul echipei Zenit Sankt Petersburg, în data de 28 mai.

Stade de France a mai găzduit finala celei mai importate competiţii europene intercluburi în 2000 şi 2006.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri