UPDATE 21:54: Italia trimite încă patru avioane de luptă în România pentru a consolida flancul sud-estic al NATO, a anunţat sâmbătă, la Roma, ministrul apărării Lorenzo Guerini, iar Belgia, prin vocea premierului său, Alexander De Croo, a anunţat că va desfăşura 300 de militari în România ca parte a aceloraşi eforturi, transmite dpa, preluat de Agerpres.ro. În plus, Franța se alătură și ea inițiativelor.

UPDATE 20:54: Alte state NATO se alătură inițiativelor Germaniei și Olandei și trimit armament și echipamente militare Ucrainei. Cehia a anunțat că va trimite ”o navă de arme”, în valoare de 8,5 milioane de dolari (pistoale, puști, muniție). Primul ministru Antonio Costa al Portugaliei s-a declarat și el pro-Ucraina și a precizat că va trimite trupe pentru întărirea flancului estic al NATO, scrie CNN.

Guvernul german a autorizat livrarea către Ucraina a 400 de lansatoare de rachete antitanc RPG, făcând astfel o excepţie de la politica sa postbelică tradiţională de a nu livra arme în zone de conflict.

''Ţinând cont de agresiunea rusă contra Ucrainei, guvernul german este pregătit să dea undă verde materialului de care Ucraina are urgent nevoie pentru a se apăra'', a declarat o sursă din cadrul guvernului german, scrie Agerpres.ro.

Citiți AICI cele mai recente evenimente ale războiului izbucnit în Ucraina.

Livrarea lansatoarelor nu va fi efectuată de Germania, ci de Olanda, care le-a achiziţionat, dar are nevoie de acordul Berlinului pentru a le reexporta.

Olanda va livra de asemenea Ucrainei 200 de rachete antiaeriene.

Totodată, Germania va livra Ucrainei "cât mai repede posibil" 1.000 de lansatoare de rachete şi 500 de rachete sol-air de tip Stinger pentru a ajuta această ţară să facă faţă invaziei armatei ruse, a anunţat guvernul de la Berlin.

Ucraina a primit şi primeşte ajutor militar din partea SUA şi a unor state europene şi a insistat îndelung faţă de Germania să se alăture acestora, dar Berlinul i-a explicat faptul că trecutul istoric o împiedică să se ralieze acestui demers.

Purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Hebestreit a transmis că Germania va începe să furnizeze Ucrainei arme din stocurile Bundeswehr (Armata germană), scrie Agerpres.ro.

"Agresiunea rusă împotriva Ucrainei marchează o schimbare de epocă, ea ameninţă ordinea postbelică stabilită", şi-a explicat decizia cancelarul german Olaf Scholz, într-un comunicat. "În această situaţie, este de datoria noastră să ajutăm Ucraina atât cât putem să se apere împotriva armatei invadatoare a lui Vladimir Putin", continuă comunicatul.

Sursa foto: Vitaliy Klitschko- Primarul Kievului/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri