Fostul președinte al SUA Donald Trump a condamnat invazia Ucrainei de către Rusia, precizând că se roagă pentru poporul condus de către Volodimir Zelenski, supus în aceste zile unui atac continuu din partea lui Vladimir Putin. Declarațiile lui Trump marchează o schimbare de atitudine a republicanului.

Donald Trump l-a caracterizat în declarația sa drept ”curajos” pe Volodimir Zelenski pentru faptul că nu a părăsit Kievul, deși Rusia și-a intensificat atacurile asupra capitalei și continuă să pună presiune pe oraș.

”Atacul Rusiei asupra Ucrainei este îngrozitor. Ne rugăm pentru cetățenii Ucrainei (...) Acest dezastru oribil nu s-ar fi întâmplat niciodată dacă alegerile noastre nu ar fi fost trucate și eu aș fi fost președinte. Sunt singurul președinte al secolului 21 în mandatul căruia Rusia nu a invadat altă țară”, adaugă Donald Trump, citat de publicația The Guardian.

Este o schimbare de ton la adresa lui Vladimir Putin, deoarece fostul președinte american îl lăuda zilele trecute pentru faptul că a declarat independența regiunilor separatiste din estul Ucrainei și a trimis armata în zonele respective, mișcări descrise de Trump ca fiind ”ingenioase”.

Donald Trump a revenit în atenția publicului în ultima vreme prin lansarea propriei sale rețele sociale, dar și prin veștile venite în legătură cu urmările privind anchetele derulate în legătură cu asaltul Capitoliului. Fostul președinte poate fi urmărit penal pentru rolul său în atacul asupra Congresului Statelor Unite de către partizanii săi, a afirmat recent un judecător, estimând că omul de afaceri republican nu se bucură de imunitate prezidențială în acest caz, notează AFP, preluată de Agerpres.ro.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri