Ministrul de externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a cerut un „embargo total pentru petrolul și gazele rusești”, având în vedere invazia rusească.

”Să cumpărați acum petrol și gaze înseamnă să plătiți pentru uciderea bărbaților, femeilor și copiilor ucraineni. Salut primii pași decisivi ai unui număr de state europene în acest sens și îndemn pe alții să procedeze la fel”, a postat Kuleba, pe Twitter.

Tot în această seară, Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a anunțat noi decizii istorice ale Uniunii Europene față de Rusia.

  • Pentru prima oară în istorie, UE va finanța achiziția de arme pentru Ucraina în fața agresiunii. Bruxelles va propune Celor 27 de state membre să utilizeze o linie de finanţare de urgenţă a UE "pentru a furniza forţelor ucrainene arme letale, precum şi carburant, echipamente de protecţie şi articole medicale", punând astfel capăt "tabuului potrivit căruia Uniunea Europeană nu furnizează arme beligeranţilor", a precizat şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell.
  • Închidem spațiul UE pentru toate avioanele deținute sau controlate de ruși, inclusiv avioanele private ale oligarhilor
  • Vom interzice Sputnik și Russia Today în toată Uniunea Europeană pentru a stopa dezinformarea toxică a Rusiei în UE
  • Vom ținti regimul Lukașenko cu un nou pachet de sancțiuni care se aplică exporturilor

Ursula von der Leyen a adăugat că Vladimir Putin este ”agresorul” Ucrainei și a amintit că sâmbătă UE a luat alte măsuri istorice, împreună cu SUA, Canada și Marea Britanie: a exclus băncile ruse din SWIFT și a înghețat rezervele valutare al Băncii Centrale Ruse.

Sursa foto: General Staff of the Armed Forces of Ukraine/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri