Aderarea la Uniunea Europeană, cerută de Ucraina, necesită un acord unanim al celor 27 de state membre, iar actualmente există "opinii diferite şi sensibilităţi" referitor la acest subiect în rândul celor 27, a afirmat preşedintele Consiliului European, Charles Michel, transmite Agerpres.

"Aderarea o solicitare exprimată de multă vreme de Ucraina. Dar în interiorul UE există diferite opinii şi sensibilităţi cu privire la extindere. Ucraina va transmite o solicitare oficială, Comisia Europeană va trebui să formuleze un aviz oficial şi Consiliul se va pronunţa", a explicat Michel.

Într-o înregistrare video difuzată în social media, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut apel luni la susţinătorii săi din Europa să permită aderarea "imediată" a ţării sale, printr-o "procedură specială", exprimându-şi convingerea că Ucraina "şi-a câştigat" acest acces.

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, și-a anunțat, zilele trecute sprijinul pentru aderarea Ucrainei la Uniunea europeană.

Andrzej Duda susține, într-o postare pe Twitter, că statutul de candidat la UE ar trebuie acordat imediat Ucrainei și apoi începute imediat procedurile pentru a obține statutul de membru. Ucraina urmează să aibă, de asemenea, acces la fondurile UE pentru reconstrucție, spune președintele Poloniei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri