Numarul femeilor milionare din Marea Britanie creste pe fondul unor tendinte sociale, precum mostenirile si cresterea numarului de divorturi, afirma un studiu realizat de un grup specializat in studii de piata, Datamonitor.

In plus, o noua generatie de femei au inceput sa prospere in mod independent, numarul femeilor care se ocupa de afaceri fiind in crestere. Luand in calcul faptul ca averea barbatilor a crescut in medie cu 9,2% in ultimii opt ani, averea femeilor milionare a crescut cu 53,9% in aceeasi perioada, afirma Datamonitor, potrivit NewsIn.

In 1998, barbatii milionari aveau o avere in medie de 2,71 milioane lire sterline in timp ce femeile milionare aveau in medie o avere de doar 1,28 milioane lire sterline. Insa, pana in 2006 aceasta distanta s-a redus considerabil, media fiind de 2,96 milioane lire pentru barbati si 1,97 milioane pentru femei.

Momentan, femeile reprezinta 46% din cei 376.000 de milionari ai Marii Britanii, iar numarul acestora creste cu aproximativ 11% pe an. Aproximativ 3.800 femei britanice detin averi de peste cinci milioane lire, afirma studiul.

Bancile private sau de investitii incearca sa atraga aceasta felie pe pietei, care se afla in continua crestere. insa in timpce grupul bancar american Citigroup a lansat deja un serviciu destinat special femeilor, multe banci britanice nu s-au aratat interesate in acest sens.

Majoritatea ofertelor destinate femeilor au luat calea "sampaniei si ciocolatei" pentru a convinge clientele insa un analist financiar al Datamonitor, Lauren McAughtry, care este autoarea acestui raport, a avertizat ca femeilor cer mai mult decat "o reducere pentru vacante si site-uri roz" de la banca lor.

Aceasta a adaugat ca "din pacate, multe banci nu au un buget destinat special conducerii de cercetari privind acest segment, preferand o abordare tactica decat un strategica, pe termen lung".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
În Austria și cărțile returnate la bibliotecă intră în carantină
Setari Cookie-uri