Guvernul britanic a decis să interzică accesul în porturile Regatului Unit pentru navele sub pavilion rusesc, precum şi pentru cele închiriate sau deţinute de ruşi, ca reacţie la invazia din Ucraina, a anunţat luni ministrul Transporturilor de la Londra, Grant Shapps, potrivit AFP şi Reuters.

"Le-am scris tuturor porturilor britanice pentru a le cere să nu ofere acces niciunei nave care circulă sub pavilion rus, înregistrată, deţinută, controlată, închiriată sau exploatată de ruşi", a scris ministrul britanic pe Twitter, precizând că va fi adoptată şi o legislaţie care să oficializeze această interdicţie, conform Agerpres.ro.

"Sectorul maritim este fundamental pentru comerţul internaţional şi trebuie să ne achităm de partea noastră în ceea ce priveşte restricţionarea intereselor economice ale Rusiei şi tragerea la răspundere a guvernului rus", a mai explicat el.

CITEȘTE LIVE UPDATE LEGAT DE SITUAȚIA DIN UCRAINA AICI.

Premierul britanic Boris Johnson a condamnat luni "loviturile aeriene barbare efectuate de Rusia" împotriva civililor în Ucraina, în cursul unei discuţii telefonice cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, relatează AFP.

În cadrul acestei convorbiri telefonice, "liderii au condamnat în mod categoric atacurile aeriene barbare efectuate de Rusia împotriva civililor nevinovaţi, inclusiv copii", a declarat Downing Street într-un comunicat.

Şeful guvernului britanic s-a angajat să trimită Kievului mai mult ajutor militar "în orele şi zilele viitoare".

Cel puţin 11 persoane au fost ucise în bombardamente asupra cartierelor rezidenţiale din Harkov, al doilea oraş ca mărime din Ucraina, situat nu departe de frontiera rusă, potrivit autorităţilor locale.

ONU a anunţat luni un bilanţ de 102 civili ucişi, între care şapte copii, şi 304 răniţi de la începutul invaziei, dar a avertizat că cifrele reale ar putea fi "considerabil" mai ridicate.

Sursa foto: Michael Tubi / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri