Premierul canadian Justin Trudeau a anunţat luni interzicerea "tuturor importurilor de ţiţei" din Rusia, "o industrie de pe urma căreia au beneficiat foarte mult preşedintele Putin şi oligarhii săi", informează AFP.

"Acest sector reprezintă mai mult de o treime din veniturile bugetului federal rus. Deşi Canada a importat doar cantităţi foarte limitate în ultimii ani, această măsură transmite un mesaj puternic", a declarat şeful guvernului canadian în cadrul unei conferinţe de presă, conform Agerpres.ro.

Sancțiunile Canadei vin în completarea numeroase altor sancțiuni aplicate de SUA și Uniunea Europeană, o ”surpriză” venind însă și din partea Elveției, care a anunțat că va adopta sancțiunile blocului comunitar împotriva cetățenilor ruși implicați în invadarea Ucrainei, înghețându-le activtele.

''Având în vedere intervenţia militară a Rusiei în desfăşurare în Ucraina, Consiliul Federaţiei (guvernul) a luat decizia pe 28 februarie de a adopta pachetele de sancţiuni impuse de UE pe 23 şi 25 februarie'', a comunicat guvernul federal, conform Agerpres.ro.

Elveţia a adoptat de asemenea sancţiuni financiare, cu efect imediat, împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin, a premierului Mihail Mişustin şi a ministrului de externe Serghei Lavrov, adaugă comunicatul.

''Elveţia îşi reafirmă solidaritatea cu Ucraina şi poporul său; va livra ajutoare pentru persoanele care s-au refugiat în Polonia'', a mai afirmat guvernul de la Berna, reiterându-şi oferta de a media în conflict.

Preşedintele Elveţiei, Ignazio Cassis, declarase cu o zi în urmă că era ''foarte probabil'' ca ţara sa să urmeze linia Uniunii Europene.

Sursa foto: Art Babych / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri