Maersk, cea mai mare companie de transport de containere din lume în funcție de mărimea flotei, spune că ia în calcul suspendarea livrărilor către și dinspre Rusia. Ocean Network Express (ONE), un alt gigant din industria de transport maritim, a oprit deja transporturile, scrie Reuters.

Danezii de la Maersk spun că ar putea suspenda livrările, având în vedere sancțiunile impuse Kremlinului în urma invaziei în Ucraina, potrivit CNBC.

Gigantul maritim a declarat că „monitorizează îndeaproape și se pregătește să respecte sancțiunile și restricțiile în continuă evoluție” impuse Rusiei.
„Pregătirile noastre includ o posibilă suspendare a rezervărilor Maersk către și dinspre Rusia pe ocean și pe uscat”, menționează Marsek într-un comunicat de presă.

Statele Unite, Uniunea Europeană, Canada și Marea Britanie au anunțat sancțiuni economice împotriva Moscovei după începută în Ucraina săptămâna trecută. Măsurile includ blocarea accesului anumitor bănci la sistemul internațional de plăți SWIFT și înghețarea activelor băncii centrale a Rusiei.

Maersk a declarat că va face „tot posibilul” pentru a se asigura că marfa aflată deja pe apă ajunge la destinația prevăzută.

„De asemenea, merită remarcat faptul că spațiul aerian este, de asemenea, restrâns treptat, iar serviciile noastre aeriene vor fi afectate”, a spus compania.
Gigantul de transport maritim este activ în Rusia din 1992 și operează rute către și dinspre porturile cheie din Sankt Petersburg, Novorossiysk, Vladivostok, Vostochny și Kaliningrad.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri