Un avion cargo rusesc ce transporta combustibil nuclear pentru două centrale nucleare slovace a aterizat marţi în Slovacia, chiar dacă această ţară membră a UE şi-a închis spaţiul pentru avioanele ruseşti.

"Un avion IL76 al Volga Dnepr Airlines a aterizat astăzi (marţi) pe aeroportul din Bratislava, transportând combustibil nuclear din Federaţia Rusă", a anunţat Ministerul Economiei slovac într-un comunicat citat de Agerpres.

Avionul cargo rusesc a survolat teritoriul belarus şi Polonia, potrivit aceleiaşi surse. Slovacia a fost una dintre ultimele ţări ale UE care şi-a închis spaţiul aerian pentru avioanele ruseşti.

Însă acest zbor a beneficiat de o excepţie prevăzută pentru ajutor umanitar şi transportul de combustibil nuclear, iar Varşovia şi-a dat acordul, a anunţat Oficiul Aviaţiei Civile al Poloniei.

Combustibilul nuclear va fi utilizat la cele două centrale nucleare slovace din Mochovce şi Jaslovske Bohunice, care primesc acum doar combustibil nuclear de origine rusă.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri