Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a semnat o lege care îi scuteşte de obligativitatea obţinerii unei vize pe combatanţii străini care doresc să lupte în "Legiunea internaţională" ucraineană împotriva trupelor ruse.

Măsura intră în vigoare marţi "pe toată durata legii marţiale" în ţară, relatează agenţia UNIAN, citată de EFE, informează Agerpres.

Potrivit documentului, în unitatea de luptători internaţionali pot intra cetăţeni din orice ţară, cu excepţia statelor recunoscute drept "agresoare" de către Ucraina, cum este cazul Rusiei.

Anterior, autorităţile de la Kiev au declarat că mii de persoane au trimis cereri de aderare la "Legiunea internaţională", formată din voluntari care vor să lupte de partea Ucrainei şi împotriva Rusiei.

"Am primit mii de cereri de la străini care vor să se alăture rezistenţei împotriva ocupanţilor ruşi şi să protejeze securitatea lumii de regimul (preşedintelui rus Vladimir) Putin", a declarat adjuncta ministrului apărării ucrainean, Hanna Maliar, într-un mesaj difuzat pe Twitter.

Zelenski a anunţat crearea legiunii duminica trecută, în a patra zi a invaziei ruse în Ucraina, declarând că toţi aceia care vor să se alăture "apărării securităţii în Europa şi în lume" pot veni în ţara sa şi să lupte "cot la cot cu ucrainenii împotriva invadatorilor secolului al XXI-lea".

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri