Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a rostit un discurs puternic către Parlamentul European printr-un apel video, stând în fața drapelului țării și spunându-le celor prezenți că acestea pot fi ultimele zile pentru unii dintre cetățenii săi care apără țara, relatează The Guardian.

Ucraina plătește un preț foarte mare pentru idealurile europene. Mii de oameni uciși, două revoluții, un război și cinci zile de invazie pe scară largă. Nu citesc dintr-un scenariu, pentru că faza de scenarii pentru Ucraina s-a încheiat. Acum avem de-a face cu moartea, cu viața reală”, a declarat liderul de la Kiev.

Adresându-se parlamentarilor europeni, Zelenski a spus că Ucraina dă vieți pentru a fi la fel de „egali ca voi”.

Oferim oamenii noștri cei mai buni, cei mai puternici, cei mai valoroși. Avem dorința de a ne vedea copiii în viață, cred că este una corectă. Luptăm pentru supraviețuire. Luptăm pentru a fi membri egali ai Europei. Suntem exact la fel ca și voi. Așa că demonstrați că sunteți alături de noi. Dovediți că sunteți cu adevărat europeni și atunci viața va învinge moartea și lumina va învinge întunericul. Slavă Ucrainei”, a mai spus Zelenski.

El a spus că vorbește între bombardamente și că de dimineața două lovituri cu rachete au lovit Piața Libertății din Harkov, un oraș apropiat de Rusia și cu legături amicale de lungă durată.

Într-un alt video, publicat pe Facebook, Volodimir Zelenski a descris atacul cu rachete și rachete al Rusiei asupra Harkivului drept un act de teroare și o crimă de război.

Adresându-se oamenilor săi Zelenski a subliniat faptul că aceasta este teroarea împotriva orașului, aceasta este teroarea împotriva Harkovului, teroarea împotriva Ucrainei.

Nu era nicio țintă militară în piață. Racheta spre piața centrală este teroare de-a dreptul, nedisimulată. Nimeni nu va ierta. Nimeni nu va uita. Această lovitură din Harkov este o crimă de război. Apărarea capitalei este prioritatea cheie pentru stat”, a mai spus liderul de la Kiev.

Harkov și Kiev sunt în prezent cele mai importante ținte pentru Rusia. Teroarea este menită să ne spargă. Pentru a ne sparge rezistența. Se îndreaptă spre capitala noastră, precum și spre Harkov.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri