Ministerul Apărării din Rusia avertizează cetățenii din Kiev că urmează să lanseze rachete ce vor lovi mai multe puncte din capitala ucraineană, ca parte a unor mutări menite să prevină atacurile informatice la adresa Rusiei.

Oficialii ruși au precizat că armata condusă de Vladimir Putin se pregătește să lanseze ”lovituri de înaltă precizie” împotriva centrelor de tehnologie ale serviciului de securitate ucrainean și a altor obiective din Kiev, scrie BBC.com.

” Îndemnăm cetățenii ucraineni, care sunt folosiți de către naționaliști pentru a provoca Rusia, dar și pe locuitorii Kievului care locuiesc în apropierea stațiilor de releu să își părăsească casele”, adaugă reprezentanții ruși care motivează atacurile ca fiind lovituri menite să prevină atacurile informaționale la adresa Rusiei.

În urmă cu puțin timp, Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a rostit un discurs puternic către Parlamentul European printr-un apel video, stând în fața drapelului țării și spunându-le celor prezenți că acestea pot fi ultimele zile pentru unii dintre cetățenii săi care apără țara, relatează The Guardian.

„Ucraina plătește un preț foarte mare pentru idealurile europene. Mii de oameni uciși, două revoluții, un război și cinci zile de invazie pe scară largă. Nu citesc dintr-un scenariu, pentru că faza de scenarii pentru Ucraina s-a încheiat. Acum avem de-a face cu moartea, cu viața reală”, a declarat liderul de la Kiev.

Adresându-se parlamentarilor europeni, Zelenski a spus că Ucraina dă vieți pentru a fi la fel de „egali ca voi”.

Sursa foto: Giovanni Cancemi / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri