Ambasadorul Ucrainei la Consiliul Europei, Boris Tarasiuk, a cerut excluderea Rusiei din această organizaţie paneuropeană, care pentru moment nu a decis decât să "suspende" vineri activităţile delegaţilor şi parlamentarilor ruşi din rândurile sale, informează AFP.

"Suspendarea Rusiei de la participarea la Comitetul de Miniştri (executivul Consiliului Europei - n.r.) şi din cadrul Adunării Parlamentare nu este suficientă", a declarat diplomatul ucrainean în cadrul unei conferinţe de presă la Strasbourg, sediul Consiliului Europei.

"Ni s-ar părea logic ca Rusia să fie complet exclusă din Consiliul Europei", a spus Boris Tarasiuk, care şi-a exprimat speranţa că Comitetul de Miniştri al Consiliului Europei, unde sunt prezenţi cei 47 de reprezentanţi permanenţi ai ţărilor membre (mai puţin Rusia, după suspendarea sa), se va pronunţa în acest sens în timpul reuniunii sale săptămânale regulate.

Diplomatul ucrainean a mai anunţat că ţara sa a sesizat Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) pentru a lua măsuri de urgenţă împotriva Rusiei. "Dreptul fundamental la viaţă este încălcat flagrant în fiecare minut de trupele ruse", a subliniat el.

Organizaţie responsabilă cu monitorizarea respectării drepturilor omului pe continent, Consiliul Europei, creat în 1949, reuneşte aproape toate statele din Europa, inclusiv Rusia şi Ucraina.

Consiliul a sancţionat deja Rusia în 2014 când aceasta a anexat peninsula ucraineană Crimeea.

Sursa foto: Consiliul Europei

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri