Liderul Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a declarat marţi că i-a cerut preşedintelui rus Vladimir Putin să desfăşoare un complex suplimentar de rachete S-400 la vest de Minsk, capitala ţării sale, a relatat agenţia rusă de presă RIA, care citează agenţia belarusă de ştiri Belta, potrivit Reuters.

Acest complex de rachete este necesar pentru a apăra teritoriul Belarusului, ar mai fi spus Lukaşenko, conform Agerpres.ro.

El ar mai fi declarat că nicio unitate militară belarusă nu a fost scoasă din bază, dar că Belarusul s-ar putea mobiliza în 2-3 zile în caz de pericol.

De asemenea, Belarusul desfăşoară mai multe trupe la graniţa sa cu Ucraina, a relatat agenţia de stat Belta, care a citat declaraţii făcute marţi de preşedintele ţării, Aleksandr Lukaşenko, transmite Reuters.

"Acestea sunt grupuri bine antrenate de reacţie rapidă care sunt gata să stopeze orice provocare şi orice acţiune armată împotriva Belarusului", a anunţat Lukaşenko.

În cursul dimineţii de marţi, acelaşi Lukaşenko a declarat că Republica Belarus nu intenţionează să se alăture "operaţiunii militare" a Rusiei în Ucraina şi a infirmat acuzaţiile Kievului conform cărora trupe ruse au atacat Ucraina de pe teritoriul Belarus.

Sursa foto: Asatur Yesayants / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri