Primarul Liovului, oraș din vestul Ucrainei, i-a spus premierului britanic să confiște vilele oligarhilor ruși din Londra și să le folosească pentru adăpostirea refugiaților ucrainieni care și-au părăsit țara, fugind de războiul adus de forțele Moscovei.

Andrei Sadovi a afirmat că Marea Britanie și celelalte țări membre NATO trebuie să stabilească fără întârziere o zonă de interdicție aeriană deasupra Ucrainei în efortul de a salva „milioane de vieți”.

„Dacă acest obiectiv se va împlini, vom putea evita un dezastru umanitar”, a mai spus primarul Liovului, citat de cotidianul britanic The Guardian.

Ucraina se confruntă cu un război în care joacă rolul lui David în fața lui Goliat, analogie care ilustrează foarte bine raportul dintre forțele celor două țări - Ucraina, cea invadată și cea agresoare, Rusia.

Întrebat dacă Ucraina poate ieși învingătoare în acest război, Sadovi a spus: „Trebuie să câștigăm. Ceea ce am reușit până în acest moment a surprins lumea”.

Ceea ce am făcut este deja o parte a victoriei. Poți să-ți imaginezi un spirit de luptă și un moral asemănător la orice altă țară? Trecem prin timpuri istorice pentru umanitate. Putin va coborî în istorie alături de Hitler și alți criminali de război

Andrei Sadovi, primar Liov

Aproximativ 677.000 de persoane au fugit din Ucraina în ţările vecine de la izbucnirea invaziei ruse, potrivit Înaltului Comisar al ONU pentru Refugiaţi, Filippo Grandi, ONU cerând de urgenţă de 1,7 miliarde de dolari pentru ajutorul umanitar pentru Ucraina.

Aproximativ jumătate dintre aceste persoane au ajuns în Polonia, potrivit lui Grandi, citat de agențiile internaționale. În jur de 90.000 de refugiați se află în Ungaria, iar alte câteva zeci de mii au ajuns în ţări vecine precum Republica Moldova, România şi Slovacia, a adăugat el.

În ultimele 24 de ore, numărul total de refugiaţi ucraineni a crescut cu 150.000, conform Agenţiei ONU pentru Refugiaţi (UNHCR). Multe dintre persoanele care au fugit până acum din Ucraina ar avea familii sau prieteni la care pot sta şi, mai presus de orice, mijloace de a pleca, a mai spus Grandi.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri