Poliția Locală a Capitalei a amendat un taximetrist din București și i-a retras licența după ce a descoperit că a încercat să negocieze tariful cu trei refugiați ucraineni. Un alt taximetrist a fost amendat pentru că a refuzat să preia o cursă.

”Amendă de 10.000 de lei pentru un taximetrist care a încercat să-şi negocieze tariful cu trei refugiaţi. Poliţiştii locali ai D.G.P.L.C.M.B. au sancţionat cu 500 de lei şi un şofer de taxi care a refuzat sa transporte la hotel o familie de ucraineni. Sprijinul pentru refugiaţii ucraineni nu este însoţit mereu de intenţii bune. Există, din păcate, printre noi, şi oameni fără scrupule, care nu ezită să profite de pe urma tragediei celor care fug din calea războiului”, precizează Poliția Locală din București.

Situația ar fi avut loc la Autogara Filaret, acolo unde mai mulți refugiați din Ucraina căutau îndrumare și transport către locații sigure.

”Oportunitatea de face câţiva bani în plus pe spatele celor loviţi de soartă a fost speculată imediat de un şofer de taxi din Capitală care a decis să-şi ofere serviciile. La mica înţelegere, fără aparat de taxat, în schimbul unor sume de bani cu mult mai mari decât costul real al călătoriei”, adaugă Poliția Locală din București.

Taximetristul a fost surprins de poliţiştii locali din cadrul D.G.P.L.C.M.B. chiar în timp ce se pregătea să transporte trei refugiaţi ucraineni. Aflaţi în exercitatea atribuţiilor de serviciu - care vizau tocmai respectarea legalităţii transportului de persoane în regim taxi - poliţiştii locali au observat că lampa de pe taximetru fusese scoasă, iar aparatul de taxat nu fusese pus în funcţiune. După identificare, taximetristul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 de lei iar autorizaţia taxi i-a fost reţinută.

În aceeaşi zonă, un alt şofer taxi a refuzat să transporte o familie ucraineană, cu doi copii, care dorea să ajungă la un hotel din Bucureşti. Pentru refuz de cursă, conducătorul taxiului a fost amendat cu 500 de lei iar, ca măsură complementară, s-a dispus reţinerea certificatului profesional.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri