Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret prin care interzice părăsirea Rusiei cu peste 10.000 de dolari în valută străină, scrie Marketwatch, care citează AFP. Mai exact, nimeni nu poate pleca din Rusia cu monede străine fie că vorbim de cash sau de alte ”instrumente monetare”, după cum menționează decretul.

Mutarea vine ca răspuns la sancțiunile pe care SUA și țările occidentale le-au impus Rusiei pentru invadarea Ucrainei, care săptămâna aceasta au dus la prăbușirea rublei și i-a făcut pe rușii de rând să facă cozi la bănci și la bancomate.

Alte măsuri pe care Putin le-a ordonat în această săptămână au inclus forțarea companiile de stat să își vândă 80% din valutele străine încasate, pentru a susține rubla. Mai exact, atunci când o companie de stat rusească vinde bunuri pentru care încasează o plată în euro/dolari (în general exporturi), 80% din această sumă va trebui să fie schimbată în euro

De asemenea, rezidenților ruși le-a fost interzis să ofere nerezidenților valută străină în baza acordurilor de împrumut și să depună valută străină în conturi bancare străine.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri