Spania a decis să trimită "material militar ofensiv" pentru "rezistenţa ucraineană", a afirmat miercuri şeful guvernului spaniol, Pedro Sanchez, în timpul unei intervenţii în faţa Camerei Deputaţilor.

"Pentru că văd că există grupuri (politice) care pun în discuţie angajamentul guvernului" spaniol de a participa la ajutorul militar acordat Ucrainei, "vreau să vă anunţ de asemenea că Spania va livra material militar ofensiv rezistenţei ucrainene", a declarat Sanchez, care conduce un guvern de stânga, scrie Agerpres.ro.

Vezi AICI cele mai recente evenimente ale conflictului din Ucraina.

Într-o intervenţie care a avut loc la solicitarea lui, Sanchez s-a lansat într-un atac la adresa preşedintelui rus Vladimir Putin, pe care l-a acuzat că dispreţuieşte democraţia şi nu vrea ca Europa să se întărească.

"Putin se teme de Europa pentru că se teme de democraţie, din acest motiv atacă Europa. Din acest motiv vrea să termine cu construcţia unei Europe puternice. (...) Rar se produc războaie între două naţiuni democratice", a spus el, citat de El Pais.

"Invazia rusă în Ucraina calcă în picioare dreptul internaţional, dar s-a lovit de respingere internaţională", a subliniat premierul spaniol, adăugând că "Putin ne-a amintit că NATO este mai necesară ca oricând".

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri