Sute de muncitori și localnici ucraineni au blocat accesul trupelor rusești într-o zonă cu risc nuclear crescut, în apropiere de sud-estul orașului Enerhodar.

Civilii au fost filmați în timp ce au blocat convoiul rusesc, ținând steagul Ucrainei, scrie CNN.

Pentru a bloca drumul au fost folosite și camioane de gunoi.

Sursa Video: Iulian Loricnz/ Facebook- NEXTA Live

„Am transmis poziția orașului nostru și a locuitorilor săi. ZNPP [Centrala nucleară Zaporijie] se află sub o protecție fiabilă, iar lucrătorii și locuitorii din Enerhodar sunt sub steaguri ucrainene”, a anunțat Dmytro Orlov, primarul orașului Enerhodar.

Președintele Vladimir Putin a ordonat armatei ruse să pună în stare de alertă maximă forțele de descurajare nucleară. Decizia a fost luată din cauza poziției agresive a țărilor NATO, susține Rusia.

"Ordon ministrului apărării și șefului Statului Major să pună forțele de descurajare ale armatei ruse în alertă specială de luptă", a declarat Putin într-o întâlnire cu șefii săi militari, transmisă la televiziunea de stat.

"După cum vedeți, nu numai că țările occidentale iau măsuri neprietenoase împotriva țării noastre în dimensiunea economică - mă refer la sancțiunile ilegale pe care toată lumea le cunoaște foarte bine -, dar și înalții oficiali ai principalelor țări NATO își permit să facă declarații agresive în ceea ce privește țara noastră", a declarat Putin.

Sursa foto: Captură de ecran/ Nexta Live

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri