Federaţia Internaţională de Biatlon (IBU) s-a raliat campaniei internaţionale de condamnare a invaziei Ucrainei şi i-a suspendat pe sportivii din Rusia şi Belarus din concursurile de Cupă Mondială.

IBU a ascultat de recomandarea Comitetului Internaţional Olimpic de a exclude sportivii celor două ţări agresoare din toate competiţiile şi a suspendat calitatea de membru a celor două federaţii din Rusia şi Belarus, începând cu 17 martie, scrie Agerpres.ro.

Citește și: Jucătorul de tenis Stakhovsky, mesaj de pe front: Sper doar să-mi revăd soția (wall-street.ro)

Iniţial, IBU a permis sportivilor celor două ţări să participe ca neutri la competiţiile sale, dar fără să utilizeze simbolurile lor naţionale.

Sportivii din Rusia şi Belarus au anunţat că ei nu vor să concureze în aceste circumstanţe în ultimele concursuri din acest sezon, în Finlanda, Estonia şi Norvegia, astfel că suspendarea lor nu are impact deosebit pentru restul sezonului de Cupă Mondială.

Vezi și: VIDEO | Andrei Șevcenko, fost mare fotbalist ucrainean, aplaudat pe San Siro (wall-street.ro)

Sportivii din Rusia şi Belarus au fost suspendaţi de majoritatea federaţiilor internaţionale sportive, excepţii făcând nataţia, tenisul şi automobilismul, unde pot concura cu statutul de neutri.

FIFA şi UEFA au suspendat Rusia din competiţiile lor, astfel că nu va putea lua parte la play-off-ul de calificare la Cupa Mondială 2022 din martie.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri