O navă de marfă care transporta mii de automobile de lux s-a scufundat în Arhipelagul portughez Azore, la aproape două săptămâni după ce a luat foc.

Nava, care se numea Felicity Ace, transporta circa 4.000 de mașini precum Porsche sau Bentley și se îndrepta către Insula Rhode a Statelor Unite ale Americii, după ce plecase din portul Emden, Germania, scrie BBC.

Pe 16 februarie, un incendiu a izbucnit la bordul navei, iar toți membrii echipajului au fost evacuați.

Joao Mendes Cabecas, căpitanul de pe insula Faial, unde se află cel mai apropiat port, a declarat pentru Reuters că nu au fost raportate scurgeri de petrol, dar că există temeri în ceea ce privește rezervoarele navei. Acestea ar putea fi avariate în timp ce vasul continuă să rămână pe fundul Atlanticului, la o adâncime de aproximativ 3.500 de metri (2,17 mile).

Marina Portugaliei a declarat că nimeni nu a fost rănit în incendiu și că toți cei 22 de membri au fost duși la un hotel.

Volkswagen a precizat că daunele aduse vehiculelor au fost acoperite de asigurare, care ar putea costa aproximativ 155 de milioane de dolari (116 de milioane de lire sterline). De asemenea, Bentley a confirmat că 189 dintre mașinile sale se aflau la bordul navei, iar Porsche a transmis că avea aproximativ 1.100 dintre modelele sale la bord.

Un client a postat pe Twitter spunând că Porsche-ul său se afla la bordul navei abandonate, iar un altul a precizat că al său a fost recomandat.

Sursa foto: Marinha Portuguesa/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri