Două femei au fost reţinute, după ce au înşelat un bărbat cu 46.000 de lei, pretinzând că i-ar putea soluţiona problemele personale prin diverse ritualuri de magie.

"Din datele şi probele administrate în cauză de către poliţişti ai Secţiei 5, în perioada decembrie 2021 - februarie 2022, a rezultat presupunerea rezonabilă că membrii unei familii ar avea preocupări de natură infracţională, pe linia înşelăciunilor, prin practicarea unor diverse ritualuri de magie, care ar fi avut ca scop rezolvarea unor probleme ale persoanelor vătămate", informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB) transmis, citat de Agerpres.

Pe parcursul percheziţiilor au fost identificate şi ridicate mai multe probe şi mijloace de probă, precum şi sume, în lei şi valută, respectiv peste 14.500 de euro, 900 USD şi 2.900 de lei, a căror provenienţă nu a putut fi justificată.

Potrivit anchetatorilor, cele două femei, cu sprijinul a două persoane şi profitând de starea de vulnerabilitate a bărbatului, l-au indus pe acesta din urmă în eroare şi i-ar fi solicitat în mai multe rânduri diferite sume de bani, pretinzând că-i pot soluţiona problemele personale, suma totală primită fiind de 46.000 de lei.

"Persoanele în cauză au fost reţinute, urmând a fi prezentate magistraţilor", arată sursa citată.

Cercetările sunt continuate de Secţia 5 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune şi pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri