UPDATE 03:55 - Reprezentanții uzinei au declarat că momentan a treia unitate de putere a fost oprită și doar a patra unitate funcționează. Condițiile de siguranță la radiații și incendiu la centrala nucleară sunt în limite normale, anunță NEXTA, pe pagina sa de Twitter.

Un incendiu a izbucnit vineri la centrala nucleară Energodar din regiunea Zaporijie, situată în sud-estul Ucrainei, după ce forţele ruse au tras asupra uzinei, a relatat primarul oraşului, Dmitri Orlov, pe în contul său Telegram, scrie Agerpres care citează EFE şi Reuters.

"Ameninţare la adresa securităţii mondiale! Ca urmare a bombardării inamice continue a clădirilor şi unităţilor celei mai mari centrale nucleare din Europa, centrala nucleară Zaporijie este în flăcări", a scris el.

Garda Naţională a confirmat incendiul din uzină pe canalul său Telegram:"Este un incendiu la baza centralei nucleare Zaporijie. În pofida acestui fapt, inamicul continuă să tragă în direcţia staţiei".

"Garda Naţională, care păzeşte uzina, rămâne să o apere", se subliniază în postare, care adaugă că "reprezentanţii centralei afirmă că în prezent există o ameninţare reală de pericol nuclear".

Cu câteva ore înainte, primarul din Energodar semnalase lupte grele în zona de intrare în centrala nucleară."Au fost lupte aprige de mai bine de o oră în zona de acces în centrala nucleară din Zaporijie. Gărzile noastre naţionale menţin apărarea", a afirmat el.

Primarul a informat că sunt victime, dar că acestea nu pot fi cuantificate deocamdată, date fiind circumstanţele. El a indicat că "o coloană de vehicule inamice" se îndrepta în direcţia centralei nucleare şi că s-au auzit numeroase împuşcături în oraş.

Miercuri, sute de angajaţi ai centralei nucleare au încercat să împiedice cu camioane şi cauciucuri o coloană a armatei ruse să pătrundă în centrală.

Sursa foto: captură video / YouTube

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri