Antonov AN-225, avionul ucrainean care deține titlul de cea mai mare aeronavă comercială din lume, a fost distrus de ruși în cadrul războiului început săptămâna trecută. Imagini cu aeronava distrusă au fost publicate de presa din Ucraina.

Avionul era unic în lume, primul său zbor având loc în anul 1988. Antonov AN-225 efectua doar câteva zboruri pe an.

Antonov AN-225 avea șase motoare, o lungime de 84 de metri, o înălțime de 18,1 metri și o anvergură a aripilor de 88,4 de metri. Avionul era dedicat transporturilor comerciale cu gabarit depășit ce pot ajunge la 250 de tone. Greutatea totală a avionului (inclusiv marfa transportată) putea ajunge la 600 de tone, din care 300 de tone putea fi doar combustibilul.

AN-225 putea zbura 4.500 de km cu o încărcătură de 200 de tone, sau 15.400 km dacă nu transporta nimic.

Aici puteți vedea o Galerie FOTO cu avionul înainte ca acesta să fie distrus de ruși.

Sursa foto: Twitter / Aeronews via @DAlperovitch @JacdecNew @AviationSafety @airlivenet

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri