Liderul opoziţiei conservatoare din Germania, Friedrich Merz, afirmă că o intervenţie a NATO în Ucraina ar deveni o posibilitate în cazul în care Rusia ar realiza atacuri ţintite asupra centralelor nucleare.

''Poate exista o situaţie în care NATO de asemenea trebuie să ia decizii pentru a-l opri pe Putin'', a spus liderul blocului CDU-CSU (Uniunea Creştin-Democrată/Uniunea Creştin-Socială) pentru postul de radio NDR Info, citat de Agerpres.

Totuşi, el a subliniat că o asemenea intervenţie încă este o posibilitate îndepărtată.

Merz a explicat că, dacă ar fi atacate centrale nucleare, ''dacă ar urma să fie lovite chiar reactoarele, atunci am fi direct ameninţaţi de efectele acestui război'' şi, în acel caz, NATO va trebui să decidă dacă este vorba despre un atac asupra teritoriului său.

În opinia politicianului conservator german, Uniunea Europeană şi NATO analizează deja acest scenariu. ''Atacurile şi modul în care este dus acest război iau forme care ne forţează să ne gândim'' (la toate posibilităţile), a adăugat el.

Anterior, cancelarul german, social-democratul Olaf Scholz, a declarat că NATO nu va participa la războiul din Ucraina, în urma invaziei militare lansate de Rusia în 24 februarie.

''Aceasta ar duce la o escaladare dramatică a acestei situaţii dificile în Ucraina, ceea ce ar aduce mare pericole'', a declarat Scholz pentru postul de televiziune ZDF. ''Iată de ce nu ar fi o politică responsabilă să facem asta acum'', a spus şeful executivului german, care a insistat pe importanţa prevenirii unei confruntări directe între NATO şi Rusia.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri