Banca olandeza ABN Amro a anuntat ca va oferi acces la datele contabile proprii consortiului bancar condus de Royal Bank of Scotland Plc, care a facut o oferta de preluare in valoare de 72 miliarde euro (98 miliarde dolari).
Grupul olandez, care acceptase deja, la inceputul acestei saptamani, oferta de preluare in valoare de 65 miliarde euro venita din partea bancii britanice Barclays, a acceptat ca un consortiu bancar, compus din RBS, grupul spaniol Santander si cel belgiano-olandez Fortis, sa poata analiza datele sale contabile, informeaza NewsIn, citand Reuters.

Aceasta decizie poate creste sansa ca ABN Amro sa devina tinta unui razboi al ofertelor, alaturi de divizia sa americana LaSalle, pe care ABN acceptase in prima instanta sa o vanda grupului Bank of America pentru 21 miliarde dolari. Directorul executiv al ABN Amro, Rijkman Groenink, a extins invitatia si catre alte grupuri, de a participa la licitatia separata pentru LaSalle si ABN Amro, privind preluarea acestor grupuri.

ABN va avea joi adunarea anuala cu actionarii, insa pe agenda de lucru nu se va afla si acceptarea sau respingerea ofertei facute de Barclays, in acest sens fiind planificata o intrunire extraordinara ce va avea loc in luna august.

Luni grupul britanic Barclays a anuntat ca este dispus sa plateasca 65 miliarde euro (91,2 miliarde dolari) pentru ABN Amro.

Grupul olandez ABN Amro s-a confruntat cu presiunea crescuta din partea investitorilor, inclusiv a fondului britanic de hedging TCI, privind analizarea unei vanzari sau chiar divizari a companiei, pentru a mari castigurile investitorilor, dupa mai multi ani de rezultate dezamagitoare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri