Devenit în premieră lider mondial în clasamentul ATP la începutul acestei săptămâni, Daniil Medvedev a dat start unui întreg val de reacții după ce a decis să-și șteargă steagul Rusiei de pe contul personal de Instagram.

La mai bine de o săptămână după ce Rusia a pornit invazia asupra Ucrianei, tenismenul a recurs la acest gest pentru a se distanța de războiul crunt din țara vecină, scrie Eurosport.ro.

Deși îi merge mai bine ca niciodată în carieră, cucerind titlul de la US Open și punând capăt dominației de aproape 20 de ani a titanilor Federer, Nadal, Djokovic, Murray, Daniil Medvedev nu are parte de liniște.

Chiar dacă a spus în repetate rânduri că își dorește pace în lume, rusul s-a aflat în centrul atenției în ultima săptămână și pentru cetățenia lui.

În Rusia, reacțiile nu au fost deloc pozitive, însă în circuit, e posibil ca acest gest al lui Medvedev să fie apreciat, mai ales că el a vorbit adesea împotriva războiului.

"În acest moment înțeleg că tenisul nu este atât de important. Fiind jucător de tenis, vreau să promovez pacea în întreaga lume. Jucăm în multe țări diferite și nu este ușor să aud toate aceste știri. Sunt în favoarea păcii", spunea Medvedev în urmă cu o săptămână.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri