Forţele ruse au anunţat o încetare a focului, de la 10:00 (07:00 GMT), ora Moscovei, pentru a permite deschiderea de "coridoare umanitare" prin care să fie evacuată populaţia civilă din oraşele ucrainene Mariupol şi Volnovaha, din estul Ucrainei.

"Astăzi, 5 martie, se anunţă o încetare a focului începând cu 10:00, ora Moscovei, şi deschiderea de coridoare umanitare pentru evacuarea civililor din Mariupol şi Volovaha", a anunţat Ministerul Apărării rus, potrivit agenţiilor de presă ruse, citate de EFE, Reuters şi AFP, scrie Agerpres.ro.

Evacuarea civililor va avea loc pe o rută clar stabilită, iar abaterea de la aceasta ar putea atrage un atac rusesc.

Coridorul umanitar va fi deschis între orele 9:00- 14:00 (de la 11:00 la 16:00, ora României).

Primarul Mariupol, Vadim Boitcenko, acuzase armata rusă că a supus oraşul-port unei blocade şi unor atacuri nemiloase, şi ceruse înfiinţarea unui coridor umanitar.

Sursa foto: Joint Forces Operation/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri