Grupul german producator de medicamente si produse chimice Bayer AG a anuntat ca profitul operational inregistrat in primul trimestru al 2007 a crescut cu 17%, depasind asteptarile pietei.

Profitul operational al Bayer a crescut pana la 1,4 miliarde euro (1,9 miliarde dolari) in primul trimestru al 2007, depasind nivelul inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, de 1,18 miliarde euro, a anuntat compania intr-un comunicat, informeaza NewsIn, citand Reuters. Un grup de analisti a estimat pentru Reuters ca profitul operational obtinut de Bayer in primul trimestru al 2007 se va ridica la 1,22 miliarde euro.

"Datorita succesului cu care am inceput anul 2007, Bayer confirma perspectiva pozitiva pentru intreg anul", a anuntat compania germana de farmecautice intr-un comunicat. Bayer a estimat in martie ca nivelul castigurilor inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare (EBITDA) va creste cu peste 10% in 2007. in primul trimestru al anului curent, EBITDA inainte de elementele exceptionale a crescut cu 27% pana la doua miliarde euro, a anuntat grupului german.

Compania germana, inventatoare a aspirinei cu mai mult de un secol in urma, intentioneaza sa isi extinda afacerile prin achizitia, in valoare de 17 miliarde dolari, a grupului Schering, din 2006. Fuziunea celor doua grupuri va crea o entitate mult mai capabila de a face fata mediului extrem de competitiv in care isi desfasoara activitatea.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Spitale din Belgia, patrulate de roboți pentru a limita infectările cu Covid-19
Setari Cookie-uri