Premierul britanic, Boris Johnson, va prezenta un "plan de acţiune" internaţional pentru a face "să eşueze" invazia rusă a Ucrainei şi îşi va intensifica întâlnirile diplomatice în acest scop săptămâna viitoare la Londra.

După un val "fără precedent" de sancţiuni occidentale împotriva intereselor Rusiei ca răspuns la ofensiva armată în Ucraina, Boris Johnson va lansa un apel comunităţii internaţionale la reînnoirea "efortului său concertat" împotriva Moscovei prin intermediul acestui "plan de acţiune în şase puncte", pe care urmează să-l detalieze duminică, a precizat Downing Street într-un comunicat, scrie Agerpres.ro.

Preşedintele rus Vladimir "Putin trebuie să eşueze şi trebuie să ne asigurăm că eşuează în acest act de agresiune", a declarat prim-ministrul în comunicat.

"Nu este suficient să ne exprimăm sprijinul pentru ordinea internaţională bazată pe reguli, trebuie să o apărăm împotriva unei tentative durabile de a rescrie regulile prin forţa militară", a adăugat el.

În acest scop, Boris Johnson va avea o întrevedere la Downing Street, separat, apoi în cadrul unei întâlniri trilaterale, cu omologii săi canadieni, Justin Trudeau, şi cu olandez, Mark Rutte.

Pe 8 martie, îi va primi la Londra pe liderii grupului de la Visegrad (V4) din care fac parte Ungaria, Polonia, Cehia şi Slovacia.

Planul de acţiune prevede mobilizarea unei coaliţii umanitare internaţionale pentru Ucraina, susţinerea capacităţii acestei ţări de a se apăra, "maximizarea" presiunii economice împotriva regimului rus, prevenirea "normalizării insidioase" a ceea ce Rusia face Ucrainei, continuarea căii diplomatice pentru a obţine dezescaladarea şi lansarea unei "campanii rapide" pentru a consolida securitatea în zona euro-atlantică.

Sursa foto: Boris Johnson/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri