Elon Musk, șeful SpaceX, a râs pe seama Rusiei, care a precizat că va înceta furnizarea de motoare de rachete Statelor Unite, ca răzbunare la sancțiunile impuse acesteia pentru invadarea Ucrainei.

Șeful agenției spațiale de stat, Dmitri Rogozin, a fost ridiculizat de Musk după ce a sugerat că SUA vor intra pe orbită cu „măturile lor”. Ca răspuns, Musk a postat pe Twitter un videoclip cu racheta Falcon 9 de la SpaceX lansând pe orbită un alt satelit 47 Starlink, descrierea fiind ”mături americane”, potrivit The Independent.

Musk pare să fi enervat guvernul rus după ce a activat sistemul de internet prin satelit SpaceX pentru Ucraina, ca răspuns la o solicitare din partea conducerii țării aflate în conflict.

Totodată, Musk a oferit public sfaturi Ucrainei despre cum poate rămâne conectată la Internet, chiar și în timpul invaziei rusești.

Rogozin a spus televiziunii de stat ruse că ”într-o situație ca aceasta nu putem furniza Statelor Unite cele mai bune motoare de rachetă din lume. Lasă-i să zboare pe altceva, mături, sau mai știu eu ce.”

El a spus că Rusia a livrat SUA 122 de motoare RD-180 din anii 1990, dintre care 98 au fost folosite pentru a propulsa vehiculele de lansare Atlas.

În plus față de gluma la adresa Rusiei, Musk a anunțat, de asemenea, că SpaceX și-a actualizat software-ul Starlink „pentru a reduce consumul maxim de energie, astfel încât Starlink să poată fi alimentat de la bricheta mașinii”.

Vezi și: LIVE UPDATE | Ziua 11 de război: Cele mai importante evenimente (wall-street.ro)

Schimb de replici ironice între Musk și politicienii ruși

Musk l-a luat în derâdere pe Rogozin, fostul viceprim-ministru rus, după ce a întrebat de ce antreprenorul a pus Starlink la dispoziție după invazia rusă.

„Internetul civil din Ucraina se confrunta cu întreruperi ciudate – poate vreme rea? – așa că SpaceX ajută la remedierea problemei”, a scris Musk, pe Twitter.

Ucrainenii și ironia

Schimbul de replici a venit și după ce Mykhailo Fedorov, ministrul transformării digitale pentru Ucraina, a postat o fotografie cu un terminal Starlink pe un acoperiș din Ucraina.

„Cu atacurile rusești asupra infrastructurii noastre, avem nevoie de generatoare pentru a menține online Starlinks și servicii de salvare a vieților – idei?”, a scris Fedorov, pe Twitter, pentru Musk. Acesta din urmă i-a răspuns că panourile solare și bateriile ar fi mai bune decât generatoarele pentru alimentarea terminalelor în timpul conflictului. De asemenea, CEO-ul SpaceX a adăugat că energia solară nu are „semnale de căldură sau fum și nu rămâne fără combustibil”.

„Elon Musk, grozave sugestii! Avem ghinion cu vremea, sunt nori și fum din orașele în flăcări și cu infrastructura nu putem încărca bateriile în rețea”, a răspuns ministrul.

Musk a răspuns că, în ciuda „obscurării”, solarul „funcționează mai bine decât s-ar putea crede”.

„Bine punctat - ar trebui să funcționeze chiar și cu iernile ucrainene! Vă vom ține la curent pe măsură ce lansăm mai multe Starlinks în toată țara. MULȚUMESC din nou pentru că ne-ați ajutat cu (Starlink) – acest lucru va salva o mulțime de vieți”, a scris Fedorov, pe Twitter.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri