Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, l-a îndemnat pe omologul său rus Vladimir Putin să declare o încetare a focului în Ucraina, să deschidă coridoare umanitare şi să semneze un acord de pace, a anunţat biroul său.

Într-un comunicat publicat după o convorbire telefonică de o oră între cei doi lideri, preşedinţia turcă a precizat că Erdogan i-a spus lui Putin că Turcia este pregătită să contribuie la o rezolvare paşnică a conflictului, adăugând că o încetare a focului ar uşura îngrijorările legate de situaţia umanitară, scrie Agerpres.ro.

''Preşedintele Erdogan şi-a reînnoit apelul de a deschide împreună calea spre pace'', a precizat biroul său. ''Erdogan a subliniat importanţa de a lua măsuri urgente pentru a obţine o încetare a focului, a deschide coridoare umanitare şi a semna un acord de pace''.

Cei doi şefi de stat au discutat, de asemenea, despre relaţiile bilaterale, se arată în comunicat.

Vezi și: Vladimir Putin: Îmi voi atinge obiectivele prin negociere sau război (wall-street.ro)

Pe de altă parte, preşedintele rus, Vladimir Putin, a avertizat Ucraina că ''operaţiunea militară'' a Rusiei va fi oprită doar dacă Kievul va înceta să mai opună rezistenţă şi va îndeplini toate cererile Kremlinului.

În timpul unei convorbiri telefonice cu preşedintele turc, RecepTayyip Erdogan, Putin a spus că negociatorii ucraineni ar trebui să adopte o abordare mai "constructivă" la discuţiile cu Moscova pentru a ţine cont de realitatea de pe teren.

Preşedintele rus, ale cărui comentarii au fost publicate de Kremlin într-o stenogramă a convorbirii, a declarat că ''operaţiunea sa specială'' în Ucraina se desfăşoară conform planului şi programului stabilit.

Citește și: LIVE UPDATE | Ziua 11 de război: Cele mai importante evenimente (wall-street.ro)

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri