Statul Major al armatei ucrainene a anunţat că trupele ruse se pregătesc să ia cu asalt capitala Kiev, vizând preluarea controlului total asupra oraşelor Irpin şi Bucea, aflate la mică distanţă de Kiev, transmite dpa, citată de Agerpres.

Trupele ruse mai "încearcă să obţină un avantaj tactic pentru a ajunge la periferia estică a Kievului, prin cartierele Brovarski şi Borispil", se menţionează în cel mai recent buletin informativ al oficialilor ucrainei.

"Un număr relativ mare de echipament (militar) rusesc şi de trupe ruse sunt concentrate în apropierea Kievului", a declarat la televiziunea ucraineană consilierul Ministerului de Interne, Vadim Denisenko, citat de ziarul online Ukrainska Pravda.

"Înţelegem că bătălia pentru Kiev este o bătălie-cheie (pe care o vom purta) în zilele următoare", a adăugat el.

Pe de altă parte, biroul preşedintelui ucrainean a anunţat că sute de mii de ucraineni trebuie evacuaţi din oraşele lor imediat.

Există deja câteva zeci de oraşe în opt regiuni din întreaga ţară unde situaţia umanitară este catastrofală, a relatat cotidianul Ukrainska Pravda, care a citat comentarii de la biroul prezidenţial, relatează dpa.

Potrivit ziarului menţionat, biroul preşedintelui ucrainean a acuzat Rusia că se foloseşte de coridoarele umanitare ca de un pretext pentru a-şi consolida poziţiile militare şi a cuceri total Ucraina.

Urmăriți LIVE desfășurarea celor mai importante evenimente din războiul dintre Ucraina AICI.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri