Kremlinul spune că poate ”opri operațiunea din Ucraina” în orice moment, doar dacă țara condusă de Zelenski acceptă o serie de cerințe.

Zelenski trebuie să recunoască Peninsula Crimeea drept teritoriu rusesc, precum și Donețk și Luhansk ca state independente și să își schimbe constituția în așa fel încât să nu poată intra în nicio organizație, făcând referire la NATO.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a mai adăugat că Rusia se va ocupa de demilitarizarea Ucrainei și dacă toate aceste condiții vor fi respectate, ”operațiunea se va opri în orice moment”, termenul ”operațiune” fiind folosit de propaganda de la Moscova pentru a ascunde faptul că Vladimir Putin invadează Ucraina, lovind cu rachete inclusiv zonele în care se află civilii.

Kremlinul mai insistă și asupra faptului că, odată îndeplinite cerințele de mai sus, Rusia nu va mai avea pretenții în viitor legate de teritorii deținute de Ucraina, conform BBC.com.

De partea cealaltă, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut noi sancțiuni internaționale împotriva Rusiei din cauza invaziei sale din Ucraina, propunând un boicot asupra petrolului, dar și a altor produse rusești și oprirea exporturilor spre Rusia.

"Dacă invazia continuă şi Rusia nu îşi abandonează planurile împotriva Ucrainei, atunci este nevoie de un nou pachet de sancţiuni, de dragul păcii", a transmis el printr-un mesaj video, menţionând în special boicotarea petrolului şi a produselor petroliere din Rusia.

Sursa foto: Nikolay Androsov / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri