Un înalt oficial din Departamentul Apărării a afirmat într-un briefing de presă telefonic că soldaţii vor fi trimişi în Germania, Grecia, Polonia şi România.

Între altele, misiunea lor va fi de a susţine eforturile de apărare a spaţiului aerian al NATO, informează agenția DPA, citată de Agerpres.

Desfăşurarea nu a fost determinată de recentele evoluţii din weekend legat de invazia rusă din Ucraina, a precizat oficialul citat.

SUA au desfăşurat în ultimele săptămâni mii de soldaţi suplimentari în Europa. Circa 100.000 de militari americani se află permanent sau temporar pe continent.

De asemenea, Statele Unite examinează o posibilă furnizare de sisteme antiaeriene aliaţilor NATO din estul Europei, în contextul temerilor că Rusia ar putea lua în considerare raiduri cu rachete sau cu avioane de atac asupra flancului estic al NATO, după cum a afirmat un oficial de la Washington citat de postul CNN.

Sursa foto: Shutterstock/Bumble Dee

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri