Forțele armate ruse din Ucraina au fost nevoite să transmită propriilor superiori, prin intermediul unei linii de comunicație nesecurizată – care a fost interceptată, faptul că generalul-maior rus Vitaly Gerasimov, comandantul adjunct al forțelor terestre ale Armatei 41 a Rusiei, a fost ucis. Soldații ruși au fost forțați să trimită mesajul în mod nesecurizat după ce chiar ei au distrus turnurile de comunicații 3G și 4G din Ucraina, fapt care face imposibilă folosirea propriului sistem militar criptat de comunicatii.

Christo Grozev, directorul executiv al grupului de jurnalism de investigație și informații Bellingcat, a raportat că forțele ruse care transmiteau informațiile înapoi superiorilor au fost forțate să utilizeze o linie telefonică bazată pe un SIM local, convorbirea fiind prompt interceptată.

Comunicațiile militare rusești utilizează în mod normal ”Era” – un sistem criptat extrem de sigur implementat anul trecut de Ministerul rus al Apărării și care se presupunea că va funcționa „în toate condițiile”. Sistemul Era nu funcționează însă în momentul de față, din cauză că soldații ruși au distrus o mare parte din turnurile de comunicații 3G și 4G din zona Harkiv, unde a fost ucis generalul Vitaly Gerasimov.

Armata Rusiei, despre care inițial s-a crezut că va putea să cucerească Ucraina în doar câteva zile, s-a confruntat în ultimele săptămâni cu mai multe probleme logistice, dar și cu un moral tot mai scăzut al soldaților participanți.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri